Particulier

Particulier

Dienstverlening op maat

Ook na het afsluiten van een verzekering of hypotheek blijven wij denken in uw belang. Wij volgen de actuele hypotheekrentes. Is een besparing mogelijk, dan komen we meteen in actie. Wij bellen u jaarlijks om uw gehele verzekeringspakket door te nemen. Waar mogelijk geven we het pakket een update. Eens per drie jaar gaan wij met u om tafel, en bespreken we of we een beter of voordeliger alternatief hebben gevonden voor uw schade- en levensverzekering. Daarnaast gaan we na of het verzekeringspakket en uw hypotheek nog aansluiten bij uw actuele leefsituatie. In geval van een calamiteit of schade, hoeft u ons maar te bellen. We zijn er altijd wanneer u ons nodig heeft.

Wij vinden het belangrijk om u de dienstverlening te bieden die u wenst. U kunt bij ons kiezen voor dienstverlening “Extra“, “Royaal” , “Hypotheek” en “Compleet“. Klik op de link om te lezen wat u daarbij van ons mag verwachten.

Maak een afspraak
"Voor onze klanten gooi ik alles in de strijd"

"De kleine lettertjes van een polis lijken soms onverbiddelijk. In dat geval gaan we met de verzekeraar het gesprek aan. Vaak komen we dan tot een goede oplossing voor onze klant. Ik vind het mooi om voor onze klanten alles in de strijd te gooien als dat nodig is."

Maak een afspraak
Bekijk hier de Kuindersma werkwijze

Meer informatie over de werkwijze van Kuindersma

Klik hier voor onze werkwijze